A New Place

Revelation 21:1-6 (CEV)

The New Heaven and the New Earth

21 I saw a new heaven and a new earth. The first heaven and the first earth had disappeared, and so had the sea. Then I saw New Jerusalem, that holy city, coming down from God in heaven. It was like a bride dressed in her wedding gown and ready to meet her husband.

I heard a loud voice shout from the throne:

God’s home is now with his people. He will live with them, and they will be his own. Yes, God will make his home among his people. He will wipe all tears from their eyes, and there will be no more death, suffering, crying, or pain. These things of the past are gone forever.

Then the one sitting on the throne said:

I am making everything new. Write down what I have said. My words are true and can be trusted. Everything is finished! I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will freely give water from the life-giving fountain to everyone who is thirsty.

It is not for no reason that this passage is often read at funerals.  For this is a promise of how things can be, how they will be, in God’s final ultimate reign.  How things will be for God’s saints when they live with him in  a new place.

There will be restoration and re-creation, God will live with his people.

I love this chapter and the following one.  In my darkest moments these verses have been the hope, the promise of all that had become undone being remade; all that I have lost being given back to me – water, fruiting trees, healing will all be there, in this new and special place where God lives and where I can live with him.

And all those tears, those lonely, gut-wrenching, despairing tears, will be wiped one last time, by God himself.

There will be no more reason for tears, for their causes will no longer be there.

How we long for a place where death, suffering, crying and pain are no more – and that is what God promises – in the place of his fulfilment, love and hope.

So I long for a new place.  A place of life, fertility, refreshment, peace, love and God.

I long for God and his hope and promise.  I long to be with him, in the here and now, but in a new place too.

New Jerusalem

 

~ by pamjw on October 28, 2015.

One Response to “A New Place”

 1. Openbaring 21:1-6
  De nieuwe hemel en de nieuwe aarde
  21 ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. De eerste hemel en de aarde van de eerste was verdwenen, en dus had de zee. 2 toen zag ik nieuw Jeruzalem, de heilige stad, naar beneden van God in de hemel. Het was als een bruid gekleed in haar trouwjurk en klaar om te voldoen aan haar echtgenoot.
  3 ik hoorde een luide stem schreeuwen van de troon:
  Gods huis is nu met zijn volk. Hij zal leven met hen, en zij zullen zijn eigen. Ja, God zal zijn huis onder zijn volk. 4 hij zal alle tranen van hun ogen vegen, en zal er geen dood meer, lijden, huilen of pijn. Deze dingen uit het verleden zijn voor altijd verdwenen.
  5 toen zei de één zitten op de troon:
  k ben het maken van alles wat nieuw. Schrijf op wat ik heb gezegd. Mijn woorden waar zijn en kunnen worden vertrouwd. 6 alles is klaar! Ik ben de Alfa en Omega, [a] het begin en het einde. Ik zal vrij water uit de fontein van leven-gevende aan iedereen die dorst is. Dank je wel pam voor de mooie tekst en prachtige video, ik wens je een gezegende woensdag toe groeten Walter ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: